6 ЗВЕЗДНИ ТАЙНИ ЗА КРАСИВО ЛИЦЕ

6 звездни тайни
за красиво лице
септември, 2010 г.
© bigio – 123rf.com
 
Тайна №1
Не сменяйте кремовете. Повечето звезди правят така. Ако някоя марка крем им върши достатъчно добра работа, те не се насилват да я сменят с друга. Експериментирането с козметика води доста често до обратен резултат – преждевременно повредена кожа. Така че не разваляйте онова, което работи добре за вас.
Тайна № 2
Не използвайте ботокс, а филъри, които не се инжектират. Когато се явяват на кастинг за роля в киното, звездите предпочитат да не използват ботокс, защото той пречи на жестикулирането и на изразяването на искрени емоции с лицето, но по време на коктейлите и на различни други мероприятия знаменитостите предпочитат да използват микросфери с хиалуронова киселина, които, прониквайки в кожата, набъбват подобно миниатюрни гъби и изпълват бръчките. Сферите проникват само в епидермиса, но видимо правят кожата на лицето да изглежда гладка. Ефектът от тях трае до 10 часа.
Тайна №3
Редовно посещавайте козметичния салон. Звездите всяка седмица се подлагат на различни козметични процедури: химически пилинг, обработка на лицето с кислород, микродермабразио, ултразвуков пилинг и др. Те постоянно се намират в светлината на прожекторите, което означава, че кожата им трябва постоянно да изглежда идеално. Затова те не могат да си позволят лукса да не се възползват от всички съвременни технологии за грижа за лицето.
Тайна №4
Старайте се да прекарвате възможно най-малко време на слънце. В основата си продължителността на кариерата на една актриса зависи от това, колко млада и колко добре изглежда тя. Главна причина за образуването на бръчки е слънцето. Затова звездите нанасят върху лицето и шията си козметика с SPF фактор 365 дни в годината – и в жега, и в студ. Мадона и Никол Кидман са известни с това, че се пазят като опарени от слънцето. За да запазят своята кожа в идеално състояние, те носят шапки, слънчеви очила и дрехи с дълги ръкави постоянно.
Тайна №5
Изберете естествеността.Напоследък сред звездите има тенденция да се използва колкото може по-малко козметика и да се отдава предпочитание на натуралните средства за разкрасяване. Избягвайте продуктите за грижа за кожата с изкуствени оцветители, ароматизатори и сулфати. И ако искате съвсем да заприличате на звезда, не купувайте кремове, които са тествани върху животни. Алисия Силвърстоун и Памела Андерсън са известни като защитнички на животните.
Тайна №6
Ретуширайте недостатъците с… фотошоп.И звездите са хора. И на тях им излизат пъпки и бръчки. Истината е, че състоянието на кожата пряко зависи от наследствени фактори. Магията на компютърния ретуш обаче може да направи всяка кожа безупречна.