Bio-Oil срещу белези и стрии е вече в България.

Уникалната му формула, резултат от 10 годишни проучвания, комбинира революционната съставка PurCellin Oil™ с растителни екстракти и витамини.Тя прави консистенцията на формулата лека и не мазна.

Основните съставки са витамин А, който благоприятства образуването на колаген и допринася за регенерирането на кожата, витамин Е, най-добрия антиоксидант, масло от невен, действащо като клетъчен регенератор, масло от лавандула, розмарин и лайка – масла, които са  естествени  антисептици.

Ефикасността му е доказана чрез 15 клинични проучвания, проведени върху всякакъв тип кожа (цвят, култура и различна възраст)

  • 92% от тестваните пациенти констатират значително подобрение във вида на белезите си след 8 седмична употреба.**
  • 100% от тестваните пациенти констатират значително подобрение във вида на вече съществуващите стрии след 8 седмична употреба.
  • 93% от тестваните пациенти констатират значително подобрение във вида на пигментациите след 6 седмична употреба.****

Без консерванти, адаптиран за нуждите на чувствителната кожа, Bio-Oil може да се нанася върху лице и тяло след 2 годишна възраст.

Подходящ е за всякакъв тип кожа. При бременни, се препоръчва употреба от вторият триместър на бременността за предпазване от поява на стрии. Немазен и доказано некомедогенен, нанася се лесно и осигурява приятно усещане при нанасяне.