Coca-Cola празнува в компанията на звездни икони

Най-известната бутилка в света отбелязва 100 години с кампания с участието на Елвис Пресли, Мерилин Монро и Рей Чарлз

Дизайн, толкова отличителен, че да бъде разпознат само с докосване, и толкова уникален, че да може да бъде различен дори само по част от него – това е задачата, довела до създаването на контурната бутилка на Coca-Cola, която тази година празнува 100 години. Контурната бутилка е създадена на 6 ноември 1915 г от компанията Root Glass в Индиана. Със своите неподражаеми извивки и отличителен контур, тя става световно известна и вече един век присъства в знакови моменти от историята на киното, дизайна и съвременните изкуства.

“Още от своето създаване през 1915 година, бутилката на Coca-Cola се превръща в символ на свежестта и вдъхновението за по-добро, като и днес остава не по-малко значима за нашия бизнес”, казва Marcos de Quinto, Маркетинг директор на The Coca-Cola Company. “Предстоящата кампания, която ще се реализира в повече от 130 държави, е нашата покана към потребителите да споделим заедно този специален повод с освежаваща бутилка Coca-Cola”.
Глобалната юбилейна кампания включва множество инициативи, които ще зарадват и българските потребители. Сред първите неща, които предстои да видим и на българския пазар, е рекламната кампания Една целувка щастие.
Звезди, превърнали се в икони, обединява рекламната кампания Една целувка щастие. Мерилин Монро, Елвис Пресли и Рей Чарлз са „целунати“ от бутилка Coca-Cola – едно преживяване, споделяно от поколения през последните 100 години. Докато записва в RCA Victor’s Studio 1 в Ню Йорк, Кралят на рока Елвис Пресли се наслаждава на Coca-Cola. В този паметен 2 юли, 1956 г, Елвис и неговата група създават музикална история и записват емблематичните песни ‘Hound Dog’ и ‘Don’t be Cruel’. Кампанията ще бъде развита в различните държави с присъствието на съвременни звезди и музикални икони.