COLGATE® представя новата паста за зъби Smile For Good

Паста за зъби предлагаща прозрачност на съставките, както и първата рециклираща се тубичка, предлагана от компанията

През февруари COLGATE® лансира на пазара нова паста за зъби Smile for Good , която се предлага в две разновидности – Smile for a Good Protection и Smile for a Good Whitening. Тя се отличава от останалите продукти на Колгейт по две основни направления – прозрачността на етикетното съдържание и рециклиращата се тубичка.

Според проучване, проведено във Великобритания, около три четвърти (74%) от потребителите търсят все по-често продукти, които имат ползотворно въздействие върху здравето, но и не влияят негативно върху околната среда. COLGATE® Smile for Good съдържа минимален брой активни съставки, които са подбрани, така че да бъдат достатъчно ефективни. Всяка една от тях е обяснена на достъпен и разбираем език на предната страна на опаковката. Това решение предлага на потребителите възможността да се запознаят отблизо със съдържанието на революционния продукт и предназначението на всяка от съставките.

Формулата на COLGATE® Smile for Good съдържа 99,7% натурални и целенасочено подбрани съставки, които осигуряват оптимална грижа за здравето на зъбите. Сред тях са флуор, силициев диоксид, глицерин и др. Освен това, ограниченият списък на съставките не включва SLS, TiO2 (Titanium dioxide) титанов диоксид или захарин. Иновативната за производителя паста за зъби е сертифицирана от Vegan Society, FSC (Forest Stewardship Council) и EcoCert, което свидетелства, че повечето компоненти във формулата са извлечени от естествени източници.

Друго основно предимство на новата COLGATE® Smile for Good, е че пастата за зъби се предлага в иновативна, рециклираща се опаковка. Според данни на Великобритания, повече от две трети от жителите на страната не знаят, че тубичките от паста за зъби не могат да се рециклират, а това е предпоставка за прекомерно замърсяване на околната среда. Smile for Good е първата паста за зъби на компанията COLGATE®, която се предлага в рециклираща се опаковка със сертификат от RecyClass.

Статистиките показват, че годишно в световен мащаб се продават 20 милиарда тубички с паста за зъби. Следвайки ангажимента си в полза на обществото и околната среда, COLGATE® предоставя на конкурентите си технологията по създаването на революционната опаковка, за да гарантира, че всички тубички от паста за зъби отговарят на изискванията за рециклиране и да подпомогне този процес на глобално ниво.

„Ние от Colgate искаме да превърнем тубичките за пасти в част от кръговата икономика, като поддържа тази пластмасова продукция и елиминира отпадъците. Ако успеем да стандартизираме тубите за рециклиране сред всички компании, всички печелим. Искаме тубичките за паста за зъби – и в крайна сметка всички видове туби – да отговарят на същите стандарти за рециклиране на трети страни, които ние сме постигнали. Можем да приемем тези общи стандарти за тубичките и все още да се конкурираме със съдържанието им.“ сподели Ноел Уолъс, главен изпълнителен директор и президент на COLGATE®-Palmolive. Също така технологията за рециклиращи се тубички допринася за неговата текуща работа в подкрепа на целите на ООН за устойчиво развитие и на новия глобален ангажимент на Фондация „Елън Макартър“, чиято мисия е да ускори прехода към кръгова икономика.

Повечето от днешните опаковки на паста за зъби са направени от тънки листове пластмасов ламинат – обикновено комбинация от различни пластмаси – притиснати около тънък слой алуминий. Сместа от материали прави невъзможно рециклирането чрез познатите методи. COLGATE® Smile for Good променя това, като използва полиетилен с висока плътност (HDPE) – това на практика е пластмасата, използвана за направата на опаковки за мляко и други пластмасови бутилки, които вече отдавна се рециклират навсякъде по света.

Преди да се стигне до революционното решение е разпространено мнението, че въпросният полиетилен с висока плътност (HDPE) е прекалено твърд, за да се създаде тубичка, която лесно да се изстисква. Но инженерите от Colgate измислят как да комбинират различни степени и дебелини на HDPE ламинат в туба, отговаряща на стандартите за рециклиране, като същевременно защитава продукта и поддържа изискванията на високоскоростното производство и се запазва комфорта за изстискване на пастата.

Наскоро рециклиращата се тубичка получи признание от APR (Асоциацията на рециклиращите пластмаси) и RecyClass (Инициатива, която работи за подобряване на рециклируемостта на опаковките), които определят стандартите за рециклиране съответно в Северна Америка и Европа. COLGATE® се ангажира с участници в опаковането и рециклирането, за да изгради осведоменост и приемане на тубичката, „готова за рециклиране“.

COLGATE® продължава да надгражда постоянните си усилия да помогне на хората да направят малки, но устойчиви промени към по-добро, като лансира на пазара и бамбукова четка за зъби Colgate Charcoal Charcoal. Чрез нея и пастата за зъби COLGATE® Smile for Good, компанията цели да постигне ангажимента си за 100% рециклируеми опаковки до 2025г.

Вече имате всичко, от което се нуждаете

COLGATE® Smile for Good

Паста за защита от кариес и зъбни проблеми

Съдържание:

 • Вода – смесва всичко заедно
 • Флуор – защитава от кариеси
 • Силициев диоксид – почиства и полира зъбите
 • Глицерин – поддържа пастата влажна
 • Ксилитол и Аромати – правят пастата свежа и вкусна
 • Целулозна гума – осигурява правилната консистенция
 • Лаурил глюкозид и Динатриев кокоил глутамат – съставките, образуващи пяната, която почиства зъбите отвсякъде

 

COLGATE® Smile for Good Whitening

Избелваща паста паста за зъби

Съдържание:

 • Вода – смесва всичко заедно
 • Флуор – защитава от кариеси
 • Силициев диоксид- почиства и полира зъбите
 • Глицерин – поддържа пастата влажна
 • Ксилитол и Аромати – правят пастата свежа и вкусна
 • Целулозна гума – осигурява правилната консистенция
 • Лаурил глюкозид и Динатриев кокоил глутамат – съставките, образуващи пяната, която почиства зъбите отвсякъде
 • Сода за хляб – известна с избелващ ефект