Gloria Jean’s Coffees

МАРИЯ СИЛВЕСТЪР РАЗКРИ ТАЙНИТЕ НА АРОМАТНОТО КАФЕ ЕСПРЕСО НА GLORIA JEAN’S COFFEES

Първата кафетерия от веригата Gloria Jean’s Coffees отвори врати у нас

В Paradise Center София отвори врати първата в България кафетерия от веригата Gloria Jean’s Coffees. Гостите на събитието имаха възможност да опитат близо 200 вида студени и топли напитки, приготвени с прясно смляно кафе, а водещата Мария Силвестър застана зад бара, за да разкрие тънкостите на единственото по рода си Gloria Jean’s еспресо, известно по цял свят. Тя сподели, че кофеиновата напитка е не само неизменна част от деня ѝ, но и ароматът на прясно кафе навява спомени за вълнуващи истории и уютни семейни моменти с любими хора.

Чаровната водеща и актриса направи своите първи стъпки в изкуството да приготвиш кафе еспресо и се увери, че 42 кафени зърна и 23-27 секунди време за екстракция са напълно достатъчни за постигане на богат и плътен вкус. За направата му Мария Силвестър използва специален Gloria Jean’s Special Espresso Blend, състоящ се от 3 различни по произход кафета, които са строго пазена фирмена тайна.

Целият процес на приготвяне – от събирането на най-качествените кафе зърна във водещи плантации до обучения и тренинг, се контролира от експертите на Gloria Jean’s Coffees. За да се получи половин килограм кафе на зърна, трябва ръчно да се съберат 2000 зърна, които се отглеждат в 17 страни в света – Бразилия, Колумбия, Никарагуа, Коста Рика, Мексико, Перу, Гватемала, Куба, Панама, Хаваи, Ямайка, Кения, Етиопия, Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Австралия и Индия. Като гаранция за качество на вкуса, всички кафе напитки в Gloria Jean’s са приготвени със специално подбрани сортове кафе 100% арабика.

Световната верига кафетерии Gloria Jean’s Coffees планира да отвори общо 25 заведения в региона през 2018 г., като започне от България и продължи в Сърбия, Словения, Хърватия, Грузия, Македония и Черна Гора.

Шест от кафетериите на марката ще бъдат открити в по-големите български градове – четири в София и по един във Варна и Бургас.