Lidl в Sofia Ring Mall

с модерна визия и нововъведения, Lidl откри своя първи Магазин в столичен мол

С официална церемония Лидл България отбеляза откриването на първия си магазин в столичен търговски център –Sofia Ring Mall. Това е 21 търговски обект от веригата в София и 82 в страната. Най-новият магазин на Lidl съчетава модерен дизайн и удобства, съгласно новата концепция на веригата, но изненадва своите клиенти с редица нововъведения в продуктовите категории и асортимент.

„Откриването на Lidl в Sofia Ring Mall е много важна стъпка за компанията. Lidl е верига, която се развива непрекъснато, следвайки новите тенденции на пазара, а също и предпочитанията и нагласите на клиентите. Вярваме, че с откриването на този магазин, ще удовлетворим дори най-взискателните посетителите на търговския център, защото освен модерният и иновативен дизайн, магазинът предлага на клиентите нови зони, продукти и теми. И както винаги – най-доброто съотношение качество-цена“, каза Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Това е Нов Ден за Sofia Ring Mall. Ние сме напълно отдадени да бъдем винаги първи в това да предоставяме уникални предложения и неповторимо изживяване за нашите клиенти. Откриването на магазина на Lidl от ново поколение напълно покрива една от основните цели в нашата мисия: Да превърнем посещенията в Sofia Ring Mall от спонтанни в ежедневно планирани като развиваме “one-stop-shop” – с едно идване клиентите да задоволят всичките си нужди за пазаруване.

Искам да благодаря на екипите на Lidl и Sofia Ring Mall за техните усилия да превърнат този проект в реалност за рекордно кратко време и според най-високи стандарти“, сподели Изпълнителният Директор на Sofia Ring Mall, г-н Димитриос Папулис.

Сред нововъведенията е интегрирането на концепция, обособяваща различни зони в магазина – т.нар. магазин в магазина, където на определена площ и по определен формат се презентират всички артикули от дадена продуктова група. Тези зони осигуряват максимално удобство на клиентите и възможност те да пазаруват по-бързо и лесно, без да губят време в търсене на избраните от тях продукти.

„Деликатека“ е друга изцяло нова зона, която Lidl въвежда в магазините си – предложение към клиентите, които предпочитат удобството на нарязаните предварително деликатеси. Тя предлага девет артикула – най-високо качество традиционни български деликатеси, само от български доставчици, без изкуствени оцветители, заместители на месо и вкусови подобрители. С цел гарантиране на качеството, продуктите са нарязани и опаковани в защитена среда и вакуумирани опаковки, непосредствено след това. Опаковката е щадяща околната среда.

Lidl има новина и за най-малките и тя се казва „Витаминотека“ – специална зона, която ще предлага мини варианти на обичани от тях плодове и зеленчуци /мини доматчета, мини краставички, мини ябълки и други/, в опаковки и дизайн разработени специално за деца. На този етап „Витаминотека“ е въведена тестово в 20 филиала от търговската верига, но амбицията на Lidl е постепенно да я въведе във всички останали обекти и да разшири асортимента. Тази иновация е част от дългосрочните усилия на Lidl да насърчава здравословното и балансирано хранене при децата.