Lidl открива сезона на фермерските пазари на 2-ри април в София

Първият пазар ще се проведе на паркинга на магазин Lidl на ул. „Ладога“ 3

Първият от 14 фермерските пазари с подкрепата на Лидл България започва на 2-ри април. Изобилие от автентични български вкусове ще зарадва клиентите на веригата. Пазарът ще работи в петък, събота и неделя от 10.00 до 19.00 часа на паркинга на магазин Lidl на ул. „Ладога“ 3 в ж.к. „Красно Село“ в София.

Събитието е част от серията фермерски пазари, които Лидл България стартира през 2020 г. като допълнителна мярка в подкрепа на малките регионални производители. През изминалата година инициативата даде възможност над 100 малки земеделски производители да реализират продукцията си.

Представители на над 20 сезонни ферми ще предлагат богато разнообразие от продукти – млечни и месни продукти на „Катарино“, странджански мезета от дивеч, био боб, листни зеленчуци и подправки от „Био градина“ – спанак, чесън, копър и магданоз. За още по-добър вкус на салатата посетителите ще намерят и специално предложение – био оцет от Берковица.

За вечно бързащите „Черга“ ще предлага серия от консервирани храни, а любителите на сладките изкушения ще могат да избират между разнообразни предложения от мед, халва и локум. Познати продукти от български манастири също ще зарадват посетителите на пазара, като няма да липсват и ядки, мед и тахани. Любителите на хубавото вино ще имат възможност да направят своя избор и да комбинират с разнообразие от висококачествени мезета от „Вино и мезе“, които за пореден път се включват във фермерските пазари на Lidl.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта и технически организатор е „farmhopping.com“ – онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.