Mesoestetic

mesoestetic  с нов химически пилинг

Специално направен за козметични салони и дерматолози  mesopeel© е най-напредналата серия химичен пилинг. Той включва висококачествени, безопасни, ефективни, контролируеми разтвори, които позволяват да се лекуват естетични проблеми като хиперпигментации, стареене, акне, купероза, розацея, стрии  и сега несъвършенства в периорбиталната област.

Целта на испанската фармацевтична компания mesoestetic е да продължи да предлага конкретни решения за всяка естетична грижа спрямо високите исизквания на пациентите, искащи да намерят решение на периокуларните несъвършенства. Това е подтикнало лабораторията  да разшири обхвата на химичния пилинг mesopeel©, добавяйки нов продукт – околочния серум mesopeel©. Разтворът е конкретно решение за коригиране на несъвършенствата в околоочната област, като бръчки по клепачите (долни и горни) и външните ъгли на очите, хиперпигментации, отпадналост, загуба на плътност на тъканите, кръгове под очите и загуба на сияние.

Характеристиките на околоочната област – дебелина на кожата, ниска плътност на мастните жлези, лесно раздуване и висока концентрация на капиляри я  правят особено чувствителна към този тип условия.

За лечение на тези състояния околочния серум mesopeel се проявява като хидро-алкохолен гелифициран химически ексфолиращ разтвор, който помога за ускоряване и контролиране на регенерацията на кожата, с видими, незабавни и прогресивни резултати.

Това решение е комбинация от киселини – азелаинова киселина, която отслабва и намалява прогресивните хиперпигментациите; салицилова киселина, която предизвиква силно противодействащо действие и подобрява възстановяването на повърхностната кожна тъкан. С допълнение, в съдържанието има и млечна киселина. Тя е с висока кератолитична сила, която стимулира удебеляването на епидермиса и дермата, съчетана е с повишената концентрация на хиалуронова киселина в извънклетъчната матрица, заедно те осигуряват на кожата с устойчивост и хидратация. Друга съставка в серума е резорцин, фенолно производно с кератолитични и регенериращи свойства, които се борят с хиперпигментации на меланин и изравнява тона. Лимонената киселина подпомага с

ексфолиращи, антиоксидантни и противодействащи свойства. И накрая, фитинова киселина, мощен, меден хелатен агент, който усилва задържането на ензима тирозиназа.

Прилагането на околочния серум mesopeel©  предлага видими, незабавни, прогресивни резултати, които са получени на контролирана и безопасна основа за постигане на максимална гъвкавост и ефективност, и са с клинично доказани резултати.

За по-добро разбиране на резултатите трябва да се отбележи, че фармацевтичната група mesoestetic е направила проучвания в подкрепа на комбинираното използване на околочния серум mesopeel и интрадермално приложение на mesohyal™ MELILOT. Те представляват ефективно, безопасно, всеобхватно решение, което също така се бори и с торбичките под окото в периокуларната област, но и позволява да се получат глобални резултати благодарение на взаимното допълване.