Nestlé подкрепя справедливото разпределяне на ваксини срещу COVID-19 чрез COVAX

Компанията дари 2 милиона швейцарски франка на Фонд за солидарно реагиране

Nestlé се присъединява към усилията за ускоряване на ваксинацията срещу COVID-19 и осигуряването на масово и справедливо разпределение на ваксините. Компанията дарява 2 милиона швейцарски франка на Фонд за солидарно реагиране – COVID-19 в подкрепа на COVAX – глобална звено за справедлива доставка и разпространение на ваксини срещу COVID-19. Това е част от поетия ангажимент на Nestlé за социалната отговорност, подкрепяща и помагаща на общности по целия свят в ситуация на пандемията.

„Пандемията COVID-19 е отнела живота на твърде много хора и средствата им за препитание. Бързото разработване на ваксини ни дава надежда, но работата не е свършена, докато не се осигури достъп до тях навсякъде по света. Затова вярваме, че подкрепяйки COVAX ваксината ще достигне до най-нуждаещите се. Призоваваме всички, които имат възможност, възможно най-скоро да помогнат за преодоляване на този недостиг на финансиране. „, коментира Марк Шнайдер, главен изпълнителен директор на Nestlé.

„Хората са в основата на нашия бизнес. Именно поради тази причина здравето и безопасността на нашите служители , бизнес партньори и общностите, в които работим, са изключително важни за нас. Затова вложихме над 1 милион лева, за да осигурим сигурност за нашите служители, както и дарихме хиляди порции храна и кафе напитки за работещите на първа линия и нуждаещи се уязвими социални групи. Оценяваме и благодарим на всички за тяхната всеотдайност в тези трудни моменти.“, сподели Петър Стоилов, изпълнителен директор Нестле България.

Nestlé подкрепи изследванията за намиране на ваксина с дарение към Коалицията за иновации в областта на готовността за епидемии, която управлява COVAX, заедно със СЗО и Глобалния алианс за ваксини и имунизация . Сега фокусът е върху доставката на ваксините срещу COVID-19, за да се помогнат общностите по света и да се намери изход от тази криза.

От март 2020 г. насам Nestlé е предоставила подкрепа с 90 милиона швейцарски франка под формата на финансови дарения и дарения в натура в повече от 50 държави. Първоначалният отговор на компанията на пандемията беше насочен към подпомагане на болногледачите и укрепване на системите за здравеопазване чрез партньорство с Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК). Друг фокус на Nestlé е борбата с глада и бедността, включително партньорство с Европейската федерация на хранителните банки.