Nivea Creme Care

NIVEA КРЕМ САПУН CREME CARE КОМБИНАЦИЯ ОТ ПОДХРАНВАЩО ПОЧИСТВАНЕ С НЕЖНА ГРИЖА И ПРИЯТЕН АРОМАТ

Новият Крем сапун Creme Care превръща ежедневните навици в специален ритуал на наслада. Леката му формула комбинира подхранващо почистване с нежна грижа и аромат на оригиналния NIVEA Creme. При контакт с вода, тя се превръща в лека пяна, която нежно почиства кожата, като я оставя гладка и мека.

Хидратиращата формула с провитамин B5, подхранващите масла и уникалният аромат на NIVEA Creme (композиция от бергамот, портокал, лавандува, роза, люляк и момина сълза) се грижат за кожата, като я оставят подхранена и с непрестанно чувство на мекота.

Кратката история на сапуна доказва, че това вече не е само средство за лична хигиена, но и приятен и достъпен начин за уникална грижа и свеж външен вид.

Историята разказва, че преди 5000 години шумерите са преварявали пепел с растителни мазнини, за да получат суспензия, която са използвали за лечение на рани, без да подозират за почистващия й ефект. Римляните първи откриват сапуна като най-стария продукт за почистване на тялото.

Сапунът е създаден за първи път такъв, какъвто го познаваме днес, през 7-ми век в Близкия изток. Това знание бързо се разпространява из цяла Европа със завоеванията на арабите. През 17ти век френският крал Лудвиг XIV спомага процъфтяването на сапуна, като кани най-добрите производители във Версай. Въпреки това, преди 18-ти век сапунът не е широко разпространен, защото е прекалено скъп. С индустриалната революция новите методи за производство на сапун го правят по-достъпен и от тогава са създадени безброй рецепти за производството му. Сега и с уникалната грижа и аромат на класическия NIVEA Creme.