PANASONIC представя нова продуктова гама хлебопекарни

PANASONIC ПРЕДСТАВЯ ИНОВАТИВНА НОВА ПРОДУКТОВА ГАМА ХЛЕБОПЕКАРНИ С КАЧЕСТВО, КОЕТО МОЖЕ ДА ВКУСИТЕ ВЪВ ВСЯКО ПЕЧИВО

Panasonic, един от лидерите на пазара в категорията малки кухненски електроуреди, представя днес иновативна нова продуктова гама хлебопекарни, осигуряващи качество, което можете да вкусите във всяко печиво.

С дългата си история при приготвянето на хляб, Panasonic беше първата марка, която започна да продава хлебопекарни в цял свят. Сега, предлагайки хлебопекарни повече от 34 години, Panasonic разбира нуждите на всеки пекар, което демонстрира чрез непрекъснато адаптиране на предлаганите уреди в съответствие с изискванията на потребителите.

От креативните майстори на торти до любителите на безглутенов хляб, най-новата гама хлебопекарни е експертно създадена за всеки. Тя ще направи безпроблемното печене у дома ваше любимо занимание, с четири нови модела, предназначени да отговорят на всички потребителски нужди:

  • SD-YR2550 напълно автоматична хлебопекарна с дозатор за мая и стафиди/ядки, и със сребрист цвят
  • SD-YR2540 напълно автоматична хлебопекарна с дозатор за мая и стафиди/ядки, и с цвят на оръжеен метал
  • SD-R2530 напълно автоматична хлебопекарна с дозатор за стафиди/ядки
  • SD-B2510 автоматична хлебопекарна

SD-YR2540 е оборудвана с 32 различни автоматични програми, SD-YR2550 с 31, SD-R2530 с 30 и SD-B2510 с 21, които позволяват приготвяне на автентични пресни хлябове (включително пълнозърнести), тесто за пица, бриош, торти, теста, конфитюри и компоти, в зависимост от избрания модел.

Хлебопекарните са оборудвани с двойни температурни сензори, които измерват както стайната температура, така и вътрешната температура в хлебопекарната. Регулирайки и контролирайки времето за перфектното втасване на тестото, това гарантира, че тестото се навдига и почива по един и същи начин всеки път, независимо от условията, при които печете. Новата функционалност за месене възпроизвежда същите движения и процеси, както при месене на ръка, спомагайки за постигане на идеална консистенция на тестото при всяко печене. В допълнение, всеки от новите модели притежава редица иновативни функции, предназначени да улеснят качественото печене, осигурявайки вкусни резултати от уюта на дома.

Марк Гейзел от Marco Bakker заяви:

„С Panasonic възможностите са безкрайни. Каквото и да поискате да създадете, можете лесно да печете в уред, проектиран да осигурява изключително вкусни, качествени резултати при всяко използване. Независимо дали сте нови в печенето или смятате, че сте напреднали в кухнята, хлебопекарните на Panasonic помагат на хора с най-различни нива на умения да станат най-добрите домашни пекари.“

  • Елегантен нов дизайн

Тъй като прекарваме повече време от всякога вкъщи, искаме уредите не само да работят добре, но и да изглеждат също толкова добре. С модерния си стилен хоризонтален дизайн, който идеално се вписва във всяка кухня и заема минимално място на плота, както и с набора си от иновативни функции, позволяващи креативно и безпроблемно печене от уюта на собствения ви дом, новите хлебопекарни покриват и двата критерия.

  • Ръчни настройки

Позволявайки ви да бъдете креативни с вашите печива, новата функция с ръчни режимиi ви предоставя свободата да приготвяте хляба и тортите си точно както ви харесва, като настройвате процесите на месене и втасване. Позволявайки ви да зададете времето, необходимо за месене на торти, месене на хляб и ферментация, хлебопекарната може да се превърне в най-добрия готвач на вашето творение, гарантирайки всеки път качествени резултати. Премахване на досадното и времеемко месене, отлагане във времето за изчакване на продуктите да достигнат стайна температура, както и отпадане на зависимостта от множество инструменти за печене – бонусът е и по-малко време за почистване, след като сте приключили.

Алис Феврония, учител, пекар и подгласничка на Great British Bake Off 2019 каза:

„Използвам хлебопекарни Panasonic от известно време, но току-що започнах да използвам хлебопекарната SD-YR2550 и намирам ръчната настройка за невероятна! Тя може да бъде изцяло съобразена с желаните рецепти, консистенции или вкусове и ми дава пълен контрол. Ако е тесто, независимо дали за хляб, паста или пица, месенето може да се адаптира в зависимост от това, което искам да постигна. Същото важи и за тортите, тъй като машината има автоматизирана програма, която смесва всичко перфектно. След като приключа, мога да взема тестото и да правя каквото пожелая с него, за да постигна желания краен ефект!“

  • Програми за миксове за хляб

Новите програми за миксове за хляб при всяка хлебопекарна от гамата водят до най-удобното изживяване досега. Просто добавете предварително приготвения микс за хляб по ваш избор, заедно с прясна вода и машината ще свърши останалото, създавайки вкусен хляб за нула време.

  • Програми за торти

Както за начинаещите пекари, така и за креативните майстори на торти, специалната нова програма за торти приготвя красиви сладкиши, независимо от рецептата, продуктите или опита! Автоматизираната функционалност определя оптималното време за замесване и печене, за да се получи леко изпичане всеки път – което означава, че трябва да се съсредоточите само върху декорацията.

  • Автоматични програми

Независимо дали сте креативен майстор на торти, почитател на безглутенов хляб, забавлявате децата в кухнята или просто сте зает човек, който търси начин да вмъкне печенето в своето ежедневие, новите хлебопекарни на Panasonic ще ви впечатлят с широкия си набор от автоматични програми, покриващи всички приложения.

SD-YR2540, SD-YR2550 и SD-R2530 също така разполагат с автоматичен дозатор за стафиди/ядки, осигуряващ безпроблемно изпичане и перфектни резултати всеки път. Смесвайки допълнителни съставки, като ядки, семена, маслини, сушени плодове и нарязани или сушени меса в точния момент, и разпределяйки ги равномерно в тестото, можете да персонализирате вашето печиво според собствените си вкусове. Наслаждавайки се на напълно удобно и креативно преживяване, това ви позволява да приготвяте уникални печива по най-простия и времеспестяващ начин, което ви дава възможност да прекарвате повече време с вашето семейство.

В допълнение, двата модела SD-YR2540 и SD-YR2550 разполагат с интелигентен дозатор за мая, уникален за хлебопекарните на Panasonic. Чрез автоматичното добавяне на маята в тавата за печене в точния момент от цикъла на замесване се избягва докосването на маята до всякакви течности и се гарантира, че хлябът ще втаса както трябва, за наистина перфектен резултат.

Ето какво поиска да каже Хермине, пекар, майка и полуфиналист на Great British Bake Off 2020:

„От години притежавам хлебопекарна Panasonic и бях развълнувана да изпробвам новия модел. Има функция, която се прилага за миксове за хляб, които вече съдържат и мая, а това означава, че не е нужно да се притеснявате за времето на месене или печене. В този случай буквално сипвате сместа и водата в тавата, избирате съответната програма и хлебопекарната върши цялата работа – от месенето до втасването и печенето. Наслаждавам се на процеса на месене на ръка, но като заета майка през седмицата, тази хлебопекарна ми позволява да добавя всички съставки за тестото, да си свърша работата и да се върна, когато тестото е готово, за да се насладя на процеса на печене и декориране, заедно със сина ми. Така напълно се премахва стресът от печенето, когато децата са у дома!“

  • Програми без глутен

Сред новите функции са четири специализирани програми без глутен, достъпни при всички модели от гамата. Те правят хлебопекарните идеални за тези, които страдат от целиакия или спазват диета без глутен. Анет Вулман, директор “Членство, услуги и доброволчество” в британската благотворителна организация Coeliac UK каза:

„Един от всеки 100 души във Великобритания страда от целиакия, автоимунно заболяване, причинено от реакция към глутен – протеин, открит в пшеницата, ечемика и ръжта. Веднъж диагностицирано, единственото лечение на това заболяване е строга безглутенова диета – за цял живот. Затова е страхотно да видим, че такава утвърдена марка, като Panasonic, подкрепя нашата мисия да осигурим на хората с целиакия достъп до приготвянето на собствена храна без глутен, като тесто за хляб, пица и паста. Възможността за лесно приготвяне на продукти без глутен е основен приоритет за много хора с целиакия и тези иновативни хлебопекарни ще позволят на хората да експериментират с множество различни рецепти, за да пресъздадат разнообразни безглутенови алтернативи.“

Със специалния набор от безглутенови режими, предлагащи пълен контрол над съставките, няма нужда да правите компромиси с вкусните печива и лакомства. Просто попитайте д-р Хейзъл Уолъс, диетолог (ANutr) и лекар от Националната здравна служба на Великобритания:

„За хората на безглутенова диета хлябът често е това, което им липсва най-много. Закупуването на специален хляб без глутен е една от възможностите, но често в магазините няма голямо предлагане и все повече хора се опитват да си изпекат сами такъв хляб. Има много различни видове безглутенови брашна, но те често са с различна консистенция от тази на традиционното брашно и не винаги могат да го заместят в рецептите – което е едно истинско предизвикателство. Използването на хлебопекарна със специални безглутенови настройки, каквито имат всички хлебопекарни на Panasonic, може да премахне главоболията при приготвянето на безглутенов хляб. Нещо повече, използването на отделна хлебопекарна само за безглутенови продукти намалява риска от кръстосано замърсяване, което е изключително важно за хората с целиакия.“

Така че, независимо дали ще се насладите на изтънчено печиво без глутен, креативна торта, приготвена заедно с децата, или ще се опитате да впишете печенето на вкусен хляб в натоварения си начин на живот, Panasonic има решение за вас. За повече вдъхновение за печене посетете: www.experience-fresh.eu