Samsung представи Z2, първия 4G смартфон с Tizen

Samsung Индия представи Samsung Z2, първия 4G смартфон с операционна система Tizen. Воден от успеха на Z1 и Z3 и стремежа за интелигентни, забавни и лесни за употреба функционалности на платформата Tizen, Samsung Z2 е специално създаден, за да задоволи изискванията на новите потребители на смартфони на индийски пазар.

Потребителският интерфейс на Samsung Z2 е лесен и удобен за употреба, като предлага по-бързо и надеждно изпълнение в комбинация с платформата Tizen.  Устройството се отличава с 1.5GHz четириядрен процесор, 1GB RAM, 8GB вградена памет с възможност за разширяване с microSD карта до 128GB и поддръжка на две SIM карти, за да осигури безпроблемно смартфон изживяване. Samsung Z2 се захранва от батерия с капацитет от 1500mAh, допълнително подсилена от уникалната функция “Ultra Power Saving mode”.

Samsung Z2 е оборудван с превъзходен 4-инчов WVGA екран, който позволява на потребителите да се наслаждават на игри, видео и друго мултимедийно съдържание с изключително висока резолюция. Смартфонът разполага с 5-мегапикселова основна камера с LED светкавица и предна VGA камера.

Samsung Z2 осигурява удобно мобилно изживяване, благодарение на операционната система Tizen и интуитивния интерфейс, които го правят лесен за разбиране и използване. Устройството идва с предварително инсталирани основни приложения, за да улесни новите потребители на смартфон. Специално за индийските потребители, Samsung Z2 предлага функциите „Make for India“, включително режима “Ultra Data Saving”, който спестява до 40% от трафика на мобилни данни, както и функцията S bike, разработена за колоездачите в Индия.

Samsung Z2 разполага с предварително инсталирано приложение, което позволява на потребителите лесно да управляват парични транзакции и да създават „мини“ банкови извлечения. Тази инициатива е първата по рода си, която осигурява на потребителите удобно и безплатно интернет банкиране чрез употребата на уникален MMID номер (Mobile Money Identification Number). Паричните трансфери от и до популярни частни и публични банки се поддържат от стандарта IMPS (Immediate Payment Service).

Samsung спонсорира и състезанието “Tizen App Challenge” за Unity разработчици, което се провежда от 18-ти август до 21-ви ноември 2016 г. Всеки разработчик, който създаде Unity-базирано приложение за игра, може да се включи в конкурса от тук.