Starbucks® представя Pumpkin Spice Latte – хитът на есента!

Емблематичното Pumpkin Spice Latte – звездата на есенния сезон, отново e тук! Еспресо, сироп с аромат на тиквен пай, разбито на пяна мляко – всичко това покрито с гъста, пухкава сметана и поръсено с ароматни подправки… Тази изкусителна комбинация от вкусове предизвиква у всеки от нас позитивни емоции.

Новото е, че от тази година може да опитате любимата си напитка във всеки Starbucks във вариант с веган сироп и няколко алтернативи на млякото.

Световноизвестната кафе верига, която има у нас вече има 14 обекта, сервира своите напитки на място в порцеланови чаши, за да допринесе за намаляването на вредното въздействие върху околната среда и пластмасовите отпадъци. „Ако и вас ви е грижа за природата, донесете своя термос, за да приготвим напитката ви в него и се възползвайте от 30 ст. отстъпка.“, призовават от Starbucks.

А защо не опитате да приготвите изкусителното „Тиквено лате“ на Strabucks у дома? Ще са ви нужни:

  • 100 г пюре от тиква, което се приготвя от две парчета тиква, сварени и пасирани
  • 1 с. л. захар
  • 50 г подправки за тиква (като канела, индийско орехче или карамфил)
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 мл току-що направено еспресо
  • Бита сметана за декорация

Загрейте пасираната тиква с част от подправките, добавете захарта и след 2-3 минути добавете и млякото. Махате сметта от котлона малко преди да заври. Разбийте с миксер, за да се хомегенизират добре съставките на „тиквеното мляко“ и да се образува пяна. В по-голяма чаша изсипете еспресото, отгоре долейте с тиквеното мляко и добавете сметана за украса. Накрая поръсете с фино смените подправки.