Technics пуска нови премиум слушалки, проектирани за работа и забавление

Във или извън офиса, най-новите напълно безжични слушалки на Technics – EAH-AZ60 и EAH-AZ40 – са винаги с вас, където и да сте

Днес Technics представи два нови модела напълно безжични слушалки, EAH-AZ60 и EAH-AZ40. Оборудвани с най-модерни технологии и предлагащи първокласно качество на звука, тези слушалки са проектирани да осигурят превъзходно изживяване при слушане, независимо дали участвате в конферентен разговор или слушате любимите си песни и подкасти.

Когато миналата година много хора започнаха да работят от вкъщи, кухните, трапезариите и спалните за първи път се превърнаха в офиси. Нашите нужди и изисквания като потребители се промениха, когато новата среда ни донесе и нови предизвикателства, като например деца, домашни любимци и домашен шум, които се състезават за нашето внимание и оказват влияние върху способността ни да се съсредоточим и да бъдем чути при срещи и конферентни разговори. За да отговори на необходимостта от звук, който не ви разсейва, Technics внедри технологията JustMyVoice™ в новите си напълно безжични слушалки EAH-AZ60 и EAH-AZ40. Тази специална технология за разпознаване на глас използва микрофони и софтуер за откриване на глас при говорене, като същевременно два MEMS микрофона с технология за насочване активно улавят звука и намаляват околния шум за ясен разговор, дори в най-шумната среда.

С водеща в индустрията технология за шумопотискане и звук с висока резолюция с Bluetooth® и LDAC технология, напълно безжичните слушалки на Technics са проектирани да възпроизвеждат висококачествен обгръщащ звук както при работа, така и при забавление. Всяко изживяване при слушане е уникално, така че Technics оборудва слушалките си с два режима за околния звук – „Естествено обкръжение“ и „Внимание“, за да даде на слушателите контрол над това колко фонов шум могат да чуят. Естественият режим улавя целия околен шум, докато режимът на внимание улавя само звуци в честотния диапазон на човешкия глас.

А когато виртуалните срещи и конферентните разговори приключат, напълно безжичните слушалки на Technics могат с лекота да се използват и за отдих, благодарение на технологиите за намаляване на шума от вятъра и IPX4 водоустойчивост. Независимо дали ще отидете на фитнес или ще се отпуснете след дългия ден с музика или подкаст, тези слушалки са предназначени да бъдат винаги с вас, където и да ви отведе животът.

„Нашият екип от инженери приложи повече от 55 години опит в областта на звуковия инженеринг при разработването на тези нови слушалки. С вълнение добавяме напълно безжичните слушалки EAH-AZ60 и EAH-AZ40 към нашето портфолио от първокласни аудио продукти“, каза Елисън Фердинанд, продуктов мениджър на Technics, САЩ. „Тъй като всички се адаптираме към новите работни и житейски практики, се надяваме, че тези слушалки ще ни помогнат да се съсредоточим върху най-важното.“

Дългогодишен лидер в областта на първокласната аудио техника, Technics представя първия си модел слушалки през 1996 г., който вдигна високо летвата и бързо се утвърждава като индустриален стандарт за аудио ентусиасти по целия свят – включително за професионални диджеи. За уникално и емоционално звуково изживяване, всеки продукт е създаден с безкомпромисния „Звук на Technics“, като същевременно остава верен на стила на марката, който устоява на изпитанията на времето.

И двата модела ще бъдат налични в Amazon от октомври 2021 г. EAH-AZ60 ще се предлага в сребро и черно, а EAH-AZ40 ще се предлага в сребро, черно и розово злато.

Също така, в началото на 2022 г. Technics ще пусне и новите безжични слушалки EAH-A800.

Чуйте всеки детайл

Първокласно качество на звука на Technics

Благодарение на богатия инженерен опит и Hi-Fi звукова философия, култивирани в продължение на 55-годишна история, първокласният звук на Technics вече е достъпен и в дланта на ръката ви.

EAH-AZ60

Уникалната конструкция на Technics, състояща се от акустична камера, хармонизатор и 8-милиметров говорител, осигурява богат, отворен звук с плавни и детайлни акценти, позволяващ на слушателите да чуят всеки детайл. Акустичната контролна камера оптимизира въздушния поток, за да създаде мощен бас и да подобри звуците в средния честотен диапазон. Новоадаптираният хармонизатор генерира плавни високи честоти, което позволява пресъздаване на безпрецедентен диапазон от реалистични звуци. Вътре в усъвършенствания 8-милиметров динамичен говорител има биоцелулозна диафрагма, която е едновременно здрава и гъвкава, и позволява чисто, автентично звучене в целия звуков честотен диапазон – от най-ниските до най-високите честоти.

Освен това, EAH-AZ60 поддържа звук с висока резолюция с Bluetooth® и LDAC технология*4, осигурявайки широк динамичен диапазон на звука с бърза реакция и висока разделителна способност.

EAH-AZ40

С малко по-малък, но все така високоефективен 6-милиметров динамичен говорител, този новоразработен модел е оборудван с акустична контролна камера и хармонизатор, за да предложи чист звук с усещане за широк обхват и дълбочина, като същевременно запазва компактния си дизайн.

Говорете чисто и ясно

Превъзходно качество на разговорите

Двата модела EAH-AZ60 и EAH-AZ40 са оборудвани с технологията JustMyVoiceTM, която осигурява на слушателите отлично качество на разговорите. Микрофоните с технология за откриване на глас разпознават гласа ви, докато говорите, като същевременно два MEMS микрофона с технология за насочване активно улавят звука и намаляват околния шум за ясен разговор, дори в най-шумната среда или при работа от вкъщи.

В модела EAH-AZ60 общо осем микрофона при лявото и дясното ухо играят значителна роля в поддържането на по-удобен, естествен разговор по телефона.

Намаляване на шума от вятъра

Вятърът е един от основните фактори, влияещи върху качеството на разговорите. Съответно, за да осигури високо качество на звука във всяка среда, Technics оборудва новите си напълно безжични модели с технология за намаляване на шума от вятъра. EAH-AZ60 и EH-AZ40 използват микрофони с малки отвори, които са инсталирани дълбоко в слушалките, за да минимизират вибрациите, причинени от въздуха, и да осигурят разговори без шум от вятър.

Потопете се в звук

Водеща в индустрията технология за шумопотискане (EAH-AZ60)

Налична само при модела EAH-AZ60, технологията Dual Hybrid Noise Cancelling (Двойно хибридно шумопотискане) на Technics използва шумопотискане с права и обратна връзка, като улавя шума и отвън, и вътре в слушалките. В съчетание с цифрова и аналогова обработка, тази комбинация създава най-доброто в класа*2 шумопотискане, идеално за блокиране на звуците, които ви разсейват, независимо дали сте у дома или навън.

Контролирайте звука около вас

Режими „Естествено обкръжение“ и „Внимание“

И двата модела са оборудвани с уникални режими за околния звук – „Естествено обкръжение“ и „Внимание“. Режимът „Естествено обкръжение“ улавя всички околни звуци, позволявайки на потребителя да слуша музика или да говори по телефона, като същевременно обръща внимание и на заобикалящата го среда. Режимът „Внимание“ улавя звуците само в честотния диапазон на човешкия глас, като дава възможност на слушателя да чува човешки гласове наблизо, като съобщения на летището или гласа на член от семейството у дома.

Предназначени за всеки начин на живот

Комфортен дизайн за целия ден

Новата форма на слушалките, наподобяваща капка, е предназначена да увеличи контакта с ушния канал на потребителя за оптимално прилягане, докато външната част на наушника е по-тънка, в сравнение с предишните модели, с което се предотвратява падането му.

IPX4 водоустойчивост

Слушателите могат да носят новите си напълно безжични слушалки Technics почти навсякъде. И двата модела EAH-AZ60 и EAH-AZ40 притежават водоустойчивост, съответстваща на стандарта IPX4, като издържат на водни пръски от всички посоки.

Избор на цвят за всеки стил

Напълно безжичните слушалки се превърнаха в основен аксесоар при всякакви ситуации – от работа до тренировка и от пътуване до почивка. Слушателите могат да избират между различни цветове от двата модела. Моделът EAH-AZ60 се предлага в сребро и черно, докато EAH-AZ40 се предлага в сребро, черно и розово злато.

И двата модела ще бъдат налични в Amazon от октомври 2021 г. EAH-AZ60 ще се предлага в сребро и черно, а EAH-AZ40 ще се предлага в сребро, черно и розово злато. Също така, в началото на 2022 г. се очаква Technics да пусне и новите безжични слушалки EAH-A800.

*1: Функция в непрекъснато развитие; различни условия на околната среда могат да повлияят на работата.

*2: Към 14 август 2021 г.; Съгласно проучване на Panasonic Corporation, направено с помощта на JEITA-съответстващи насоки на пазара на напълно безжични слушалки с шумопотискане.

*3: Ефективно при съдържание с висока резолюция, предавано с LDAC при максимална скорост на трансфер от 990 kbps.

*4: При свързване чрез Bluetooth®, LDAC поддържа до 96 kHz/24 bit.