Turkish Airlines сбъдва мечтите на четирима малки пътешественици

На специална церемония авиокомпанията награди тазгодишните победители в конкурса за детска рисунка „Градът, за който мечтая с Turkish Airlines

За втора поредна година Turkish Airlines сбъдва детски мечти със своя конкурс за рисунка „Градът, за който мечтая с Turkish Airlines“. Поради огромния интерес към инициативата тази година авиокомпанията отличи не трима, а цели четирима малки творци – по един от всяка възрастова категория. Официалната церемония по награждаването на тазгодишните победители се проведе на 24 ноември на Терминал 2 на Летище София. Именно там, заедно с над 150 присъстващи деца и гости, екипът на авиокомпанията откри и специална изложба с някои от най-интересните получени рисунки, на които всички желаещи могат да се насладят до 17 декември.

Голямата победителка тази година се казва Дилек Хюсеин на 9 г. от град Варна. Тя ще има невероятната възможност да се впусне в незабравимо презокеанско приключение със своето семейство в нейния мечтан град – Ню Йорк. Щастливата отличена в най-малката възрастова група пък се казва Сияна Кънева и е от град Габрово. Едва на 6 г. тя майсторски е изобразила в картината си несравнимата Москва, която ѝ спечели една от вълнуващите награди. Кристиян Георгиев на 8 г. от град Варна е третият победител, чиято мечта – да посети Истанбул – също ще стане реалност. Последната отличена се казва Албена Туфан на 11 г. от град София, а Turkish Airlines награди цветната ѝ рисунка с пътуване до Токио.

Turkish Airlines лети до 304 дестинации по цял свят – повече от всяка друга авиокомпания в света. Тази година рекордният брой участници – близо 1000 – представиха с творбите си голяма част от тях – от Париж през Дубай до Рио де Жанейро въображението и креативността на малчуганите зарадваха искрено журито на конкурса, което имаше привилегията да се докосне до таланта им.

„Преди няколко седмици се отправихме на едно специално за нас пътуване – да направим няколко деца щастливи, като сбъднем някои от най-съкровените им мечти. Деца от цялата страна нарисуваха градовете, които винаги са искали да посетят, споделиха с нас таланта си и ни заразиха с ентусиазма си. Само за 2 седмици получихме стотици картини – всички креативни, вдъхновяващи и уникални по свой начин. Това ни мотивира да продължим да развиваме инициативата и отново да организираме конкурса и през 2019 г.“ – сподели Мехмед Гюркайнак, Генерален мениджър на Turkish Airlines – България.