Бъдещето променя формата си: изрази себе си с Galaxy Z Flip

Бъдещето променя формата си: изрази себе си с Galaxy Z Flip

Първият смартфон със сгъваем стъклен дисплей на Samsung, комбиниран с уникален UX, предлага изцяло ново мобилно изживяване

Samsung Electronics Co., Ltd. представи Galaxy Z Flip – нов сгъваем смартфон, който прави сериозна заявка в бранша. Galaxy Z Flip е предизвикателен и стилен – предназначен за онези, които виждат модерните технологии като начин да изразят себе си. Създаден с първото по рода си сгъваемо стъкло, Galaxy Z Flip буквално “огъва” законите на физиката и разполага с 6,7-инчов дисплей, който се сгъва в стилен и компактен формат и се побира в дланта на ръката[1]. Създаден с иновативна Hideaway Hinge (скрита панта) и персонализиран UX, Galaxy Z Flip предоставя нови елегантни начини за заснемане, споделяне и изживяване на съдържание – всичко това без докосване на устройството. От стилния си дизайн до разнообразното преживяване с камерата, Galaxy Z Flip дава началото на нова ера на сгъваеми мобилни иновации.

„В Samsung се почувствахме окуражени от вълнението за Galaxy Fold. Galaxy Z Flip е важна следваща стъпка, тъй като ние се стремим да изградим категорията на сгъваеми устройства, като предлагаме на потребителите нов формат на корпуса, нов дисплей и най-важното – нов вид мобилно изживяване“, заяви д-р TM Roh, президент и директор на Mobile Communications Business в Samsung Electronics. „С уникалния сгъваем дизайн и потребителско изживяване на Galaxy Z Flip, ние предефинираме какво може да бъде мобилното устройство и какви възможности да осигурява то на потребителите.“

Сгъваемо наследство

Ерата на сгъваемите устройства започна с Galaxy Fold, основоположника на категорията. Сега Galaxy Z Flip дава началото на нов етап в развитието. Като първото устройство от серията Z, Galaxy Z Flip въвежда ново портфолио от устройства, което потвърждава ангажимента на Samsung да има водеща роля в категорията и да използва технологиите и формата на корпуса, за да създаде “сгъваеми”  изживявания, които ще изненадват и радват потребителите през следващите години.

Модата среща технологиите

Компактният и стилен дизайн на Galaxy Z Flip е създаден за тези, които възприемат технологиите като начин да изразят себе си. И всички нововъведения, които влизат в Galaxy Z Flip, гарантират, че това ще е така.

  • Стил, който се побира в джоба – Създаден да бъде максимално удобен, Galaxy Z Flip се сгъва до размера на портфейл, така че лесно да го поставиш в джоба или чантата си. Когато е затворен, той е стилен, компактен, с размер на дланта. Когато се отвори, размерът на екрана му почти се удвоява, за да разкрие зашеметяващ 6.7-инчов дисплей[2]. Със своята стилна цветова гама, елегантни заоблени ъгли и сгъване напред, което се затваря със приятно щракване, Galaxy Z Flip със сигурност ще привлече погледите на мнозина.
  • Първият смартфон със сгъваем стъклен дисплей – Galaxy Z Flip разполага с Инфинити Flex дисплей с патентованото Ултра тънко стъкло (UTG) на Samsung, което го прави по-тънък, с елегантен, първокласен вид и усещане, невиждани досега при сгъваемите устройства. Центрираното изрязване на дисплея означава също, че няма прорез в горната част и никакъв повод за разсейване на погледа. За пръв път Samsung въвежда в свое устройство съотношение на екрана – 21:9, за да можеш да се насладиш на още повече от любимото си съдържание.
  • Нова скрита панта – Скритата панта (Hideaway Hinge) на Galaxy Z Flip е произведение на инженерното изкуство. Подкрепена е от двоен CAM механизъм – малък, но изискано проектиран, за да гарантира, че всяко завъртане и сгъване е гладко и стабилно. Galaxy Z Flip може да остане отворен под различни ъгли, като екран на лаптоп. Системата със скрита панта (Hideaway Hinge) също интегрира новата технология на Samsung против замърсяване, която използва найлонови влакна, изработени чрез специална технология, за да отблъсква замърсявания и прах.

Следващо ниво “сгъваемо“ изживяване

Galaxy Z Flip е създаден за съвременния активен начин на живот в движение. Сега можеш да правиш повече, от множество ъгли – без докосване на устройството. Това уникално “сгъваемо” изживяване няма аналог в нито един друг смартфон, наличен на пазара днес. 

  • Прави повече, без да докосваш устройството – Когато Galaxy Z Flip се разгъне, той може да остане отворен реално под всеки ъгъл, отключвайки възможности за селфита, които показват повече от света около теб, и експресивни видео чатове с Google Duo – всичко това без докосване на устройството.
  • Flex режим – Samsung работи в тясно сътрудничество с Google, за да създаде Flex режим – персонализирано потребителско изживяване за уникалния форм фактор на Galaxy Z Flip. Когато устройството е свободно стоящо, дисплеят автоматично се разделя на два 4-инчови екрана, така че можеш лесно да преглеждаш изображения, съдържание или видеоклипове в горната половина на дисплея и да ги контролираш в долната половина. Лесно гледай и търси клипове в YouTube[3] – наслаждавай им се отгоре, докато търсиш други видеоклипове, четеш описания и пишеш коментари отдолу.
  • Камера, която променя правилата на игратаGalaxy Z Flip буквално може да стои самостоятелно, за да можеш да заснемеш повече, в движение – от групови снимки до ярко нощно съдържание. Можеш да създаваш съдържание за социалните медии от най-добрия ъгъл, със свободни ръце и без да е необходим статив. Улови зашеметяващи нощни Hyperlapse видеоклипове или ярки снимки при ниска осветеност с Нощния режим – без нужда от светкавица. Просто отвори устройството си и го постави на маса. Когато e затворено, можеш бързо да заснемеш висококачествени селфита с една ръка, като използваш задната камера, без да го отваряш. Можеш също да се насладиш на безпроблемен видеозапис със съотношение 16:9, което е идеално за качване в социалните мрежи.
  • Известия според изискванията ти – Независимо дали Galaxy Z Flip е затворен, стои изправен или отворен, никога няма да пропуснеш съобщение, обаждане или напомняне. Когато е затворен, провери датата, часа и състоянието на батерията с един поглед върху дисплея на капака[4]. Получавай известия в реално време, за да можеш лесно да отговориш на обаждане, без да разгръщаш устройството или отговаряй на съобщение, като просто докоснеш известието и разгънеш своя Galaxy Z Flip.
  • Multi-Active прозорец – безпроблемно извършвай няколко задачи едновременно с Multi-Active прозореца. Просто отвори Multi-Window Tray, за да добавиш приложенията, които искаш да използваш. Прегледай статия за най-новите модни комбинации в горната половина, докато пазаруваш любимите си дрехи отдолу[5].

Екосистема на Galaxy

Като Galaxy устройство, Galaxy Z Flip придава на екосистемата на Galaxy революционно ново сгъваемо преживяване. Той може да се похвали с ефикасност от най-високо ниво, функции на камерата, дисплея, батерията, сигурността, както и услуги като Samsung Health, Samsung Knox и други[6]. Наслади се на многостранно изживяване с камерата с 4K видео заснемане, Фокус на живо и суперстабилен запис[7]. Galaxy Z Flip разполага с оптимизирана система с двойна батерия с повече енергия, без да заема повече място – кабелно или безжично бързо зареждане, плюс Wireless PowerShare[8]. Можеш да зареждаш безжично своите Galaxy Buds, Galaxy Watch или дори устройството на приятел. Samsung Knox защитава потребителите и тяхното устройство – от чипа до ниво софтуер – и получава месечни и тримесечни актуализации за сигурност. Потребителите получават услуги, които позволяват проследяване на здравния статус със Samsung Health и достъп до повече от 5000 умни продукта на Samsung и техни партньори чрез SmartThings.

Наличност

Galaxy Z Flip ще се предлага в лимитирани бройки в цветовете Огледално лилаво и Огледално черно от 21 февруари 2020 г. на цена от 2,899 лв.


[1] Размерът е по диагонала на дисплея, като реалната видима площ е по-малка поради заоблените ъгли и отвора за камерата.
[2] Размерът е по диагонала на дисплея, като реалната видима площ е по-малка поради заоблените ъгли и отвора за камерата.
[3] Съвместимостта на режима Flex с YouTube ще бъде налична в близко бъдеще с Android Support Library.
[4] Функционалността работи с избрани приложения; съвместими приложения, разработвани от разработчици от трети страни.
[5] Работи с избрани приложения.
[6] Въз основа на средния живот на батерията при типични условия на употреба. Средно очаквано представяне въз основа на нормална употреба. Реалният живот на батерията зависи от фактори като мрежа, избрани функции, честота на разговори и гласови, данни и други модели на използване. Резултатите могат да варират.
[7] Super Steady снимане налично само на задната камера.
[8] Wireless PowerShare работи с повечето сертифицирани Qi устройства. Изисква минимум 30% батерия за споделяне. Скоростта и енергийната ефективност на зареждането варират в зависимост от устройството. Може да не работи с някои аксесоари, калъфи или устройства на други производители. Ако имаш проблеми със свързването или зареждането е бавно, премахни калъфите от всяко устройство. Може да повлияе на приемането на повиквания или услугите за данни, в зависимост от вашата мрежова среда.