КРАСОТАТА ПО ЧАСОВЕ

Красотата по часове
май, 2013 г.
© Vitaly Valua / www.123rf.com
Всичко, от което тя се нуждае, е почистване, тонизиране, овлажняване и подхранване. Козметичните продук­ти трябва да съответстват на типа и възрастта на кожата и да са съобразени със сезона по състав и консистенция. А със сигурност ефектът от тях ще е по-голям, ако нанасяте различните в различни моменти от денонощието.

Биоритъм на кожата
Определени грижи за кожата е добре да полагате в точно определени часове. Ако го правите, можете да решите успешно козметичните си проблеми.
Организмът е сложна система. Нашето самочувствие зависи от много фактори, като особено силно въздействие му оказват външните. На нашата работоспособност, активност, здраве и външен вид влияят както сезоните, така и часовете от денонощието. Но природата е помислила и за това – човешкият организъм се е научил да се приспособява към всички външни условия и е изработил своя система, получила наименованието „биологичен часовник“. Това са промените, които настъпват в организма с определена цикличност.
Понеже слуша тиктакането на биологичния си часовник,тялото „знае“ със сигурност по кое време му е по-добре да спи, да приема храна, да се натоварва с физическа активност… Свой биоритъм има и кожата. И всяка представителка на нежния пол трябва да го разучи, ако иска да полага правилни грижи за себе си.
 
7.00 – 9.00 ч.
Водни процедури
 Вземете душ, за предпочитане – с хладка вода.Това, освен че ще ви помогне по-бързо да се разсъните, ще е от полза и за кожата на лицето и тялото. Горещата вода силно я изсушава. По-хладната стеснява кръвоносните съдове, което повишава еластичността на кожата. Освен това елиминира токсините и подобрява кръвообращението.
 В този часови интервал е препоръчително да обтривате лицето с кубчета лед, които можете да приготвите от мляко, минерална вода, сок от краставица. Избирайте компонентите в зависимост от типа и нуждите на кожата си. Ако искате да постигнете избелващ ефект, да я овлажните и да се справите с отоци или възпаление, подходящи са ледените кубчета от зелен чай. Сварете чай, разлейте го във формички за лед и ги сложете във фризера. Този козметичен лед е подходящ за всички видове кожа. Действа освежаващо и тонизиращо. Не забравяйте, че можете да го съхранявате не повече от седмица.
 Между 7.00 и 9.00 ч. упражненията за мускулите на шията и лицето са особено ефективни.
► Маските за мазна и суха кожа са особено въздействащи сега – резултатно свиват порите, овлажняват и успокояват раздразненията.
  

 

9.00 – 10.00 ч.

 

Подобряване на тена
Ако сте недоволни от тена на лицето си, то този сутрешен час е идеалното време за различни процедури за неговото подобряване. Можете да правите маски, компреси в домашни условия или да посетите салон за красота. Ще постигнете значителни резултати за кратко време. Ако сте решили да поухажвате кожата си сами вкъщи, опитайте следната маска.
 Смесете 1 с. л. овесени трици с 1 с. л. кисело мляко. Добавете и малко мед. Трябва да се получи гъста каша. Нанесете я на лицето за 10 мин. Маската изравнява тена и подобрява състоянието на кожата като цяло.
 Препоръчва се този час да посветите на различни видове масажи – както за лице, така и за тяло
 

 

12.00 – 15.00 ч.

 

Най-безполезното за грижи време

 

Кожата е съвършено невъзприемчива към всякакви козметични процедури. Единственото, което можете да направите и което ще има благоприятно въздействие върху нея, е да се поразходите пеша, макар и за кратко. Или да подремнете, разбира се, ако имате такава възможност.
 

 

15.00 – 18.00 ч.
Активни грижи за всички типове кожа
 Но особено за сухата – можете да правите пилинг, да нанасяте маски…
 Много ефективни в това време са грижите за кожата на ръцете. Поглезете ги с различни ванички, нанесете плодова или зеленчукова маска, обработете ги с подхранващ крем за ръце. Подобни процедури освежават ръцете, омекотяват кожата и заздравяват ноктите. Опитайте с маслени ванички. Затоплете някакво растително олио по избор и потопете в него ръцете си за половин час. Лесно, достъпно и ефективно!
(…)
ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА БЕЛА ИЛИ В ЕЛЕКТРОННИЯ ВАРИАНТ ТУК