Може ли сексът да върши работата на фитнеса?

Как интимността помага за добрата ни форма? Може ли сексът да върши работата на фитнеса?

Сексът не е просто удоволствие за тялото и душата, но и мощно средство за поддържане на добра физическа форма. Интимните моменти с партньора могат да действат като истинска тренировка, която укрепва мускулите, подобрява кръвообращението и стимулира метаболизма. Нека разгледаме как сексът може да ни помогне да поддържаме стройна фигура и добра физическа форма.

Ползите от секса за фигурата

Стимулиране на метаболизма: Оргазмът води до освобождаване на хормони, които забързват метаболизма. Това означава, че след активен секс, тялото ни продължава да изгаря калории дори в покой.

Укрепване на сърцето и кръвообращението: По време на секс учестеното дишане и интензивното движение подобряват кръвообращението. Това допринася за здраво сърце и по-добра обща физическа форма.

Стягане на мускулите: Някои секс пози, като тези включващи движение в ханша или високо повдигнати крака, стягат мускулите на дупето и бедрата. Това се случва не само при позата „кучешка“, но и при много други.

Изглаждане на целулита: Редовният секс може да помогне за намаляване на целулита, тъй като натоварва външната и вътрешната част на бедрата, корема и „паласките“.

Намаляване на риска от „желирана ръка“: Активността по време на секс включва и мускулите на ръцете, което помага за предотвратяване на натрупването на мазнини и отпускане на кожата в тази област.

Подобряване на гъвкавостта: Различните пози и движения по време на секс увеличават гъвкавостта на тялото, което е важно за общото физическо здраве и за превенция от травми.

Секс за по-плосък корем: Коремната област често е една от най-натоварените по време на секс, заедно с ханша и бедрата, което спомага за оформянето на плосък корем.

Пет секс пози, които могат да заместят тренировките

Котка: Партньорът ви лежи по гръб с възглавници под себе си. Вие се качвате отгоре му, оставяйки главата му между краката си и отпускайки горната част на тялото си, подпирайки се на лактите си. Тази позиция натоварва коремните мускули и бедрата.

Горещ стол: Вместо да седите върху партньора си, използвайте ръцете си за опора. Това упражнява мускулите на ръцете, краката и корема.

Мост към рая: Легнете по гръб и внимателно се повдигнете с ръце и крака. Оставете партньора си да ви стимулира, докато поддържате тази поза, която е отлична за мускулите на корема и гърба.

Кралицата: Партньорът ви лежи по гръб с разтворени крака. Вие лягате назад, като изпъвате десния си крак и оставяте левия на място. Това упражнява мускулите на бедрата и ханша.

Сексът може да бъде не само източник на удоволствие, но и ефективна тренировка за цялото тяло. Чрез интензивното движение, учестеното дишане и различните позиции, можем да поддържаме добра физическа форма и да подобрим общото си здраве. Така че следващият път, когато искате да разнообразите фитнес режима си, не забравяйте колко полезен може да бъде сексът за вашата фигура.