ОСЪВРЕМЕНЕНА КЛАСИКА

Осъвременена класика
 
октомври, 2009 г.
 
 
Новата есенно-зимна мода е вече тук – с новите и вълнуващи цветове, кройки и аксесоари. Но ние решихме да привлечем вниманието ви към класическата мода, стилизирана по модерен начин.
 
 
 
 
 
Минипола
 
Тя е надежден партньор за всеки ден. Но за да не изглеждате като жена, тръгнала на бар, ви предлагаме да я комбинирате по друг начин – с блейзер в стил (а не в размер) XXL, което ще рече нарочно уширен, удължен, за да изглежда небрежно размъкнат. Важното в кройката му са широките рамене в стил 80-те години на миналия век. Който иска, би могъл да го пристегне с широк колан през талията – това също подчертава силуета на раменете.
Аксесоарите Бижута – златни и масивни, разбира се. Ботите или ботушите е за предпочитане да са цветни, за да изпъкват на този преобладаващо черен аутфит. Или поне да са кафяви. Очилата – черни и шикозни.
 
 
 
 
 
 
Рокля от туид
 
Тази с права кройка (почти по тялото) се поддава най-лесно на модерно стилизиране. Роклята от туид е базова дреха в есенния гардероб. Ще ви демонстрираме с какво да я разнообразите (особено ако е сива, антрацитена или кафява на цвят). Нещо блестящо винаги прави впечатление – затова не пренебрегвайте блещукащи материи. В случая финият гланц на пайетите се забелязва по раменете на кашмирената жилетка – идеалната връхна дреха за тази рокля.
Аксесоарите Червеният колан е много елегантен аксесоар, стига да е изработен от истинска кожа. Винаги се познава, не се заблуждавайте! Можете да го съчетаете по цвят само с… червилото. Свикнали сте да възприемате портмонето като аксесоар към вечерен тоалет, но в случая то е подходящо и за през деня. А е и модерно. Е, малко е неудобно за носене…
 
 
  
 
 
 Мотористко яке
 
Извадете старото от гардероба си без никакви притеснения – колкото по-остаряла е кожата му, толкова по-благородно ще изглежда якето. За тези, които никога не са имали такова, в магазините се предлагат vintage модели (с нарочно състарена кожа).
Такъв тип яке изглежда брилянтно върху рокля с едно голо рамо, която е хит през този сезон.
Аксесоарите Този тоалет не „поема“ повече аксесоари освен едни елегантни ботуши от естествена кожа. Циповете по якето са достатъчни като украшения.
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Пола молив
Високата талия и плътно прилепналата по тялото кройка я правят изключително елегантна. Тя може да изглежда и суперспортно, ако я комбинирате с блузон – чудесна алтернатива на класическия блейзер – или пък с късо кожено яке.
Аксесоарите Пилотските очила не бива да отсъстват, ако якето е в пилотска кройка. Ако есента навън е мрачна, тогава носете очилата като диадема, но не ги пренебрегвайте като аксесоар. Гривна от масивно злато също би стояла добре.
 
 
 
 
 
  
Жилетка
 
За предпочитане е да е в цвят кемъл (Camel) и да е в свободна кройка – тогава ще се впише перфектно в новия бойфренд стил (Bоyfriend style) на обличане (заимстван от мъжете, както се досещате). Барета и карирана пола много биха се връзвали с тази жилетка. Но и 7/8 дънки, както се убеждавате, се комбинират добре с нея.
Аксесоари Не, няма да ви натрапваме шала този път (оставете го за през зимата), а дългите кожени ръкавици. Асамблират се много изискано с тоалета. А, и да не пропуснем – добре е по дънките да има… дупки (като модерен ефект, а не истински).
 
 
 
  
 
 
 
Вталено късо сако
 
Всяка жена трябва да има подръка поне едно за този сезон, а пък и за през зимата. Плетена шапка и шал (в една и съща плетка) са достатъчни, за да го преобразите в по-ежедневна дреха. Тоалетът ще изглежда още по-небрежен, ако под сакото облечете бяла риза с жабо, малко по-дълга от самото сако. Отдолу – дънки кюнци.
Аксесоарите Голяма чанта – достатъчно голяма, че да ходите с нея на шопинг или да побира нещата ви за еднодневна екскурзия до някъде. В кремав велур тя би изглеждала още по-модерно.
 
 
  
 
 
 
Пуловер с V-образно деколте
 
Това също е базова дреха за есента. За да се впише в актуалния за сезона лейди стил, препоръчваме ви да изберете луксозна версия на пуловера – от кашмир. Комбинирайте го с панталон в кройка шалвари. За разкош нека материята на панталона да е блещукаща.
Аксесоарите Плетена шал яка в стил 80-те години на миналия век. Хем стои шикозно, хем топли. Тази XL украса е достатъчно голяма, но ако под нея се подава позлатен едър гердан, тоалетът ще изглежда много по-освежен. Лачени обувки на високи токчета се „връзват“ добре и с кройката на панталона, и с фино изплетения пуловер.