Седемнайсти Лунен ден

Седемнайсти Лунен ден

Символи: камбана, грозд

Ден за освобождаване от тегоби и за активен отдих. Общуването днес ще носи много приятни емоции. Един от символите на деня – гроздът, ни насочва към бог Дионис, покровителят на виното и веселието. Ивенно на този ден в сревна Гърция са били устройвани вакханалиите, празненствата в чест на Дионис. Винените тържества събирали целия град. Хората танцували, веселяли се и общували без притеснения и без омраза помежду си. Въздействието на виното обаче може да има и обратна страна. Внимавайте да не станете агресивни и войнствено настроени под въздействието на алкохола.

Целият днешен ден ще бъде подобен на вакханалия. Възможно е да почувствате истинска радост от общуването. В любовта и интимната близост може да се открият нови хоризонти. Не се сърдете на никого. Вероятно е днес да бъдете по-невъздържани от обикновено дори и да не сте под въздействието на алкохол.  Въздухът днес сякаш е напоен от вино. В такава обстановка няма да е трудно да загубите контрол над себе си. Внимавайте и се контролирайте. Това не означава, че ако отидете на купон, трябва да седите в ъгъла. Енергията на деня е подчинена на радостта, вътрешната свобода и екстаза.

Седемнайсти Лунен ден е и ден на любовта. Свързан е с женската енергия. Днес Луната покровителства жриците на любовта и танцьорките. Жените са по-страстни от обикновено. Днес може да откриете своята истинска любов. От какъвто и ъгъл да го погледнете, денят е позитивен, стига само да не предадете на агресивни пиянски прояви. Луната няма да подкрепя егоистите, самотните, мрачните и затворени хора. Неочакваните и авантюристичните постъпки ще бъдат аплодирани. Нахалството и вандализмът – наказвани строго. Следете за знаци, които ви дава съдбата. Смята се, че малцина избрани днес може да получат прозрения.

Здраве и хранене. Смело посещавайте или организирайте празненства, купони, срещи с приятели. Подреждайте големи трапези, пълнете чашите и не си забранявайте нищо. Препоръчителното питие за днес е сухото червено вино.

Грози ни опасност от инфекциозни болести. Ако се разболеете днес, а седемнайстият лунен ден се пада в събота – болестта може да бъде неизлечима или да протече с усложнения.

Жените с неизразходена женска енергия могат да пострадат от психически разстройства. Денят крие заплаха от травми, още един повод да се предпазвате от телесни схватки. Днес не бива да приемате лекарства. Наркотичните вещества са особено опасни. За да се лекувате – започнете с преосмисляне на живота си. А после – използвайте силите на природата или тези на домашните средства за лечение. Отидете на сауна или пък на подмладяваща процедура.

Любов и отношения. Препоръчва се да прекарате деня сред весела компания. Пейте, участвайте в игри, танцувайте, дръжте речи, рецитирайте стихотворения. Енергетиката на деня е благосклонна към интимни отношения. В атмосфера на всеобща приповдигнатост, не е изключено случайно зачатие. Детето заченато днес ще бъде ярка личност с весела природа. Успехът ще го съпътства. В неблагоприятна семейна среда обаче, то ще се превърне по-скоро в пияница и скандалджия. Денят е чудесен за сключване на брак по любов. Семействата, „заченати“ днес ще се радват на дълъг живот.

Работа и творчество. Не започвайте нови, големи дела. Рутинната работа също няма да е ефективна. Трудете се с мярка, избягвайте пренапрежението. Заниманията с финансови въпроси и уреждането на дела, свързани с недвижимо имущество ще бъдат по-скоро неуспешни. Ако имате бизнес – направете така, че да прекарате деня в спокойна атмосфера и без конфликти. По-добре е да отложите съдебните спорове.

Хората на изкуството и тези, които имат творчески професии ще се радват на прилив на вдъхновение. Пътешествениците могат да се отправят на дълъг път. Успешни ще бъдат и кратките пътувания. Отлично би било, ако денят е почивен за вас. Събирайте компанията и се отдайте на купона без колебания.

Родените на този ден са надарени с голям талант. Необходим им е ум, за да се „разпореждат“ с него правилно. Често тези хора имат успешен, процъфтяващ живот. Те обаче имат и голяма нужда от поддръжка, от „втора“ половинка. Онези, които успеят да намерят любов и помощ в своята половинка, живеят щастливо, силно и мъдро. Ако не попаднат на сродна душа – живеят безславно. Съдбата ще ги „мачка“ и ще ги „залива“ с тъга.