Shelly

Продуктите за умен дом Shelly на Алтерко Роботикс с рекордни продажби на световните пазари

В резултат на високата потребителска удовлетвореност WiFi релето Shelly 1 на компанията вече е с бадж Amazon’s Choice

Алтерко Роботикс, водещата българска IoT компания, регистрира рекордни продажби на продуктите Shelly280 000 продадени бройки само за последните 3 месеца на 2018 г. Компанията обяви това по време на участието си в най-голямото изложение за потребителска електроника в света CES 2019. Устройствата за автоматизация на дома Shelly, чрез които на практика можете да контролирате всичко в жилището си, както и да следите консумацията на ток, вече са хит на над 90 пазара по цял свят. Водещи пазари за бранда са Германия, Италия, а вече и САЩ.

Продуктите от марката Shelly могат да бъде закупени и в Amazon, където в момента смарт релетата Shelly 1 и Shelly 2 са сред най-продаваните продукти за умен дом. Високата потребителска удовлетвореност от качеството на продукта, от цената и от коректността при доставка също така накара гигантa при онлайн търговията Amazon наскоро да постави бадж Amazon’s Choice на Shelly 1.

„Ние в Алтерко Роботикс разработваме всичките си устройства с грижа за всеки малък детайл. От концепцията до изпълнението и от проектирането до хардуера, нашите продукти съчетават в себе си практичност с надеждност, автономност и мобилност със сигурност на данните, безжичен и удобен контрол с модерен дизайн. През последните няколко години Алтерко Роботикс се превърна в една от най-бързо развиващите се IoT компании и днес нашите продукти могат да бъдат намерени на пазарите в целия свят. Дори достигнахме ниво Amazon’s Choice. Това само доказва, че работим в правилната посока и ни мотивира да продължаваме да правим иновации. Така че, очаквайте още новини от нас съвсем скоро”, коментира изпълнителният директор на Алтерко Роботикс Димитър Димитров.

Пред хиляди посетители на форума в Лас Вегас компанията представи и трите модела от хитовата серия детски GPS/GSM часовници MyKi, позволяващи на родителите да следят местоположението на децата си: MyKi Watch, MyKi Touch и най-новия продукт от бранда MyKi Junior.

MyKi е един от най-успешните брандове, създадени в България, и продължава да жъне успехи у нас и по света. Продажбите на трите модела часовници вече надхвърлят 500 000 бройки. Часовниците са налични в мрежата на над 30 мобилни оператора в партньорство с водещи телекоми като Deutsche Telekom, Telenor, A1, Vodafone, Ooredoo Qatar, Telekom Austriа, Go Malta, Elisa Естония и Vodafone Унгария и могат да бъдат намерени в комплект с атрактивни абонаментни планове в търговските им мрежи.

На изложението Алтерко Роботикс демонстрира още разработките си в областта на здравеопазването – детският смарт термометър MyKi Care, и тракер устройствата за домашни любимци MyKi Pet и за автомобили и товари MyKi Auto. Часовниците, тракерът за животни и термометърът в момента жънат успехи по света, а MyKi Auto, като най-нов продукт на компанията, набира все по-голяма популярност и съвсем скоро се очаква да достигне високите нива на продажби на Shelly и MyKi.

SHELLY – ПРОДУКТОВА ЛИНИЯ ЗА АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ДОМА

Shelly е продуктова линия за умен дом, която ви позволява интелигентно да управлявате дома си директно от мобилния си телефон. Всички устройства Shelly са проектирани да предлагат максимален комфорт, безопасност и лесен монтаж. Единственото необходимо за употреба на продуктите е налична интернет връзка и безплатното мобилно приложение Shelly Cloud.

Продуктите Shelly:

1. Shelly 1 е смарт Wi-Fi реле, което може да автоматизира всеки дом или офис. Минималистичните му размери – 41x36x17 мм – го правят най-компактното устройство от този тип в света. Shelly 1 също е изключително практично и може да се монтира в стената зад всеки контакт или стандартен ключ за осветление, както и директно в електрическото табло. То е идеалният избор за всеки, търсещ решение, което може да се инсталира на по-малко от 60 мм дълбочина.

2. Shelly 2 е най-малкото 2-канално Wi-Fi реле, което позволява измерване на консумацията на енергия. То е толкова малко, че се събира в конзолата зад ключа за осветление или контакта на стената. Веднага след монтажа то дава възможност да се управляват две вериги по 8 ампера (1.5 kW) всяка. Shelly 2 има и още една уникална функция – то може да управлява всяка гаражна врата, щора, перде и всякакви електрически мотори.

Shelly H&T е първият в света Wi-Fi сензор за влажност и температура с над 1 година живот на батерията. Shelly H&T ви позволява да следите температурата и влажността във вашия дом, където и да сте, чрез приложението Shelly Cloud.

Умната крушка Shelly Bulb консумира само 6W, може да свети в 16 милиона цвята по избор на потребителя, а управлението й става лесно – през смартфон. Умната крушка може да се включва и изключва сама в определени часове, както и да следва залеза и изгрева на слънцето.

5. Shelly 4Prо e първото Wi-Fi реле в света по своите възможности, което е пригодено за вграждане директно в електрическото табло. С него може да се управляват едновременно 4 вериги по 10 ампера (4 kW). Релето има и екран, на който може да се види консумацията на ток в реално време.

6. Умният контакт Shelly Plug S се управлява от мобилен телефон и показва в реално време консумираната енергия чрез безплатно мобилно приложение Shelly Cloud. Shelly Plug S е съвместим с всеки изход тип E и тип F и е най-интелигентният Wi-Fi контакт. Чрез Shelly Plug S може да се включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3.5 kW). Контактът може и да се изключи сам след определено зададено време.

7. Shelly Sense е умен сензор, който прецизно отчита и изпраща информация за светлина, топлина и движение директно на смартфона ви, като така ще сте винаги информирани и ще имате възможност да управлявате микросредата в дома си заедно с останалите продукти от линията Shelly.

8. Shelly RGBW и Shelly 2LED са интелигентни контролери за LED осветление, с които можете да контролирате светлината директно от мобилно устройство без допълнителни разходи. Shelly RGBW2 е най-малкото и мощно Wi-Fi решение за всякакви LED ленти. Контролерите се свързват като всеки друг светодиоден контролер, но основното предимство е, че ще можете да контролирате осветлението си директно от смартфон. И двете устройства поддържат 12V/24V бяла, RGB, RGBW LED ленти и 12/24V LED крушки с до 288W комбинирана мощност.

9. Shelly Smoke e иновативен Wi-Fi сензор за дим и температура с превантивни функции срещу пожар и наводнение. Shelly Smoke използва вашата домашна Wi-Fi мрежа и може да активира аларма и да ви изпрати нотификация в случай на засечен дим.

НОСИМИ ТРАКЕРИ И ПРОДУКТИ ЗА ЗДРАВЕТО

GPS/GSM часовниците MyKi

MyKi Watch и MyKi Touch сa смарт часовници, предназначени за деца над 4-годишна възраст. Устройствата работят със SIM карта и дават възможност на родителите да се свързват с децата си по всяко време и да следят локацията им през безплатно мобилно приложение MyKi Watch. Най-новият модел MyKi Junior – първият умен детски часовник с видео разговори и с родителски контрол, геолокализиране, чат и игри, бе пуснат в продажба края на 2018 г. Днес умните часовници MyKi се използват от повече от 500 000 деца по цял свят.

тракерът за домашни любимци MyKi Pet

МyKi Pet е един от най-леките тракери за животни в света – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през мобилно приложение. Като допълнение, MyKi Pet има уникална вградена функция. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Голямо предимство на MyKi Pet е и че може да напомня за ваксини и медикаменти.

MyKi Auto

MyKi Auto е GPS тракер за автомобили и товари, който работи със SIM карта и безплатно мобилно приложение. Благодарение на своята четворна локализация, устройството може да следи местоположението на автомобила в реално време с точност до 5 метра и да ви я показва в приложението. MyKi Auto ще изпрати аларма на вашия мобилен телефон, ако автомобилът се движи без ваше знание или напусне посочените от вас до 5 зони за сигурност. Тракерът идва и със специална защита срещу заглушаване и с мощна 10 000 mAh батерия, която гарантира над 40 дни непрекъсната работа и 200 дни в режим на готовност. Той е снабден също с бутон срещу външна намеса, който ще се активира и ще изпрати нотификация в приложението, ако устройството бъде свалено. Благодарение на силния магнит на MyKi Auto, устройството може да се инсталира бързо и сигурно. Тракерът също е водоустойчив, за да гарантира стабилна работа в тежки условия.

умният термометър за деца MyKi Care

MyKi Care е изключително прецизен смарт термометър, който дава на родители и лекари удобството да следят постоянно температурата на децата на своя смартфон, където и да се намират. Умното устройство измерва с удивителна точност от 0.01 градус. Термометърът се поставя под мишницата посредством хипоалергеннa лепенкa и изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди до мобилния телефон на родителя или педиатъра. Температурата може да бъде следена 24 часа в денонощието в безплатно мобилно приложение независимо дали детето играе, или спи и независимо на какво разстояние се намира. В случай на повишени показатели, мобилното приложение MyKi Care моментално ще сигнализира чрез аларма и съобщение.