Sofia Fashion Week 2016

СТИЛ, БЛЯСЪК И КРАСОТА НА SOFIA FASHION WEEK 2016

Второто издание на Sofia Fashion Week което ще се проведе в София в зала  EFE Hotel Marinela, от 22 до 26 март ще бъде още по-мащабно и ще протече в рамките на 5 дни. В петте тематични вечери организаторите от Hotel Marinela и агенция 359 Model & Talеnt  обещават модно събитие от най-висока класа без аналог до момента. Стремежът на организаторите е Седмица на модата да се доближи максимално  до традициите на Париж, Ню Йорк и Милано с двете си издания за всеки от модните сезони – пролет/лято и есен/зима.

Социалната мисия на събитието и на „Виктория Груп” е подкрепата на млади дизайнери. Концепцията за вечерта на младите дизайнери е на проф. Любомир Стойков, който е селектирал и студенти по моден дизайн, които ще покажат свои дизайнерски творения в третата вечер на престижната модна сцена на Sofia Fashion Week 2016.

Мария Бонева – официален организатор на Sofia Fashion Week 2016  и собственик на 359 Model & Talent сподели основната информация за предстоящото модно събитие. Тя потвърди новината, че екип на световния медиен гигант – Fashion TV  ще пристигне в България специално за грандиозния моден форум. Освен, че ще бъде специален гост, екипът на световната модна телевизия ще отрази и вечерите на Sofia Fashion Week 2016. Най-добрите ревюта и атрактивни дизайнери/брандове ще бъдат излъчени в няколко поредни репортажа за събитието.

 Има предложение към дизайнерите, участници в Sofia Fashion Week 2016 да се присъединят към благотворителната кауза на хотела – организиране на гала вечер за абитуриентския бал на деца, лишени от родителски грижи. Участниците в седмицата на модата могат да дарят тоалети и аксесоари на 12 деца от Професионална гимназия по каменно обработване, село Кунино, които ще бъдат настанени в хотела за бала им. Каузата е продължение на Коледната кампания на Hotel Marinela Sofiа – „Подарете усмивка на дете”.