Thalion – Океанът разкрива своите тайни… за младост

В Бутик хотел “Crystal Palace”, бе представена иновативната серия за красота и младост – Оcean secrets,  на френската луксозна козметична марка Thalion. Организатор на събитието бе официалният дистрибутор на марката за България – Динамика 2000. Специално за представянето, от Франция пристигна търговският директор на Thalion г-жа Улла-Пиа Улагадек, която сподели, че

„След пет години усилени изследвания, френската луксозна козметична марка Thalion, е готова с иновативна серия продукти в Anti Aging терапиите, в салона и поддържането на ефекта у дома – Ocean Secrets.” „Това е серия за взискателните към себе си дами, които очакват мигновенни резултати, постигнати чрез съвременни технологии и научни изследвания.”, допълни г-жа Екатерина Тодорова, управител на Динамика 2000. 

В ритуалът за подмладяване  Ocean secrets в салона, се използват специални молекули от кралиците на океана – перлите. Perles Marines dException или Морските перли на младостта, са симбиоза от богатствата на морето, науката и лукса. Нежната им текстура  буквално се разтваря върху кожата, за да образува подмладяваща и изглаждаща микро-мрежа, която чрез прецизно втриване запълва дори и най-видимите бръчки.

Втората стъпка от бюти протокола е маската от ново поколение – Algoplaste NutriJeunesse. Благодарение на своите активни хранителни компоненти, тя действа като катализатор.  Изпълва „сърцето” на епидермиса с подмладяващите съставки и активира подхранването и регенерирането на кожата.

Базиран на три патентовани активни съставки и 100% дарове от океана, Le Serum се превръща в серумът, който не само запазва, но и възвръща младостта. Подходящ за всеки тип зряла кожа, той е доказано ефективен в борбата си с причините и последиците от стареенето на кожата. Освен това, е и изключително приятен за използване. Действието на ценните му активни елементи, започва веднага след като се нанесе върху епидермиса. Наблюдава се изглаждане на бръчките с ефект „от вътре – на вън”, укрепване на кожата и изравняване на тена. Това се дължи на патентованата активна съставка Collagenage 72, която действа в синергия с 3 молекули хиалуронова киселина и микропептиди, за да  влеят заедно  в кожата  нова жизненост и блясък.

Глобалната подмладяваща грижа за кожата продължава с моменталния лифтинг ефект на „Архитектът“Le Cream. Регенериращият крем, който с меката си, копринена текстура, осигурява комплексно, мощно действие за несравними резултати в изглаждането на бръчките, стягането на кожата и повдигане на овала. Резултатите са на лице, само след четири седмици.

Една от тайните на Ocean Secrets са патентованите активни комплекси Collagenage 72 и Клетъчен страж HSP, извлечени от червените водорасли Calliblepharis jubata. Те се култивират в защитена от Юнеско еко зона, в открито море, провинция Бретан, Франция. Именно  там се наблюдават едни от най-нелагоприятните условия за живот на водораслите: висока амплитуда на приливи и отливи, континентално плато, скалисто крайбрежие и оптимална темепартура на водата. Понякога морските растения са

подложени на екстремни условия (бури, силен вятър),  в които те трябва да оцелеят. За целта, те произвеждат регенериращи и защитаващи молекули. Извлечени чрез сложни технологични процеси, именно те са основата на серията Ocean Secrets, a тяхната функция е предотвратяване на загубата на вода и апаптоза на кожата, и предпазване от UV лъчите.